10 tips over leiderschap – deel 4

10 tips over leiderschap – deel 4

De kracht van Anker & Kompas persoonlijk leiderschap biedt waardevol inzicht in hoe je een effectievere en succesvollere leider kunt worden. Geef het goede voorbeeld en de tien belangrijkste leiderschapskwaliteiten in dit programma zijn ontworpen om u te helpen een betere leider te worden. De tien principes zijn: Controle over je werkleven, hoge persoonlijke doelen stellen, een liefhebber van actie worden, een werkomgeving creëren die volgers aantrekt, het goede voorbeeld geven en humor gebruiken om mensen te beïnvloeden. De tien strategieën omvatten:

"Neem de controle over uw werkleven: niemand vindt het leuk om geleid te worden door iemand die niet geleid wil worden. Leiders bepalen het tempo van hun werk en persoonlijke leven en ze worden zelden op een zijspoor gebracht door anderen. U kunt een productieve leider zijn wanneer je weet wat je wilt en hoe je het kunt krijgen. De kracht van persoonlijk leiderschap omvat gemakkelijk te lezen richtlijnen om de leiding te nemen over je eigen carrière, bedrijf en privéleven."

"Een succesvolle leider moet zich bewust zijn van zijn eigen persoonlijke leiderschapsstijl en begrijpen dat iedereen – inclusief werknemers – het recht heeft om hem te ondervragen en zijn beslissingen aan te vechten. Zelfs meningsverschillen tussen mensen zijn een kans voor persoonlijk leiderschap." "Je kunt mensen inspireren of motiveren door je vermogen om op een onpartijdige manier met conflicten om te gaan. Zelfs als het niet prettig is, helpt conflict je om problemen op te lossen en leidt het tot samenwerking en productiviteit."

Klik op deze link: https://www.anker-kompas.nl/