Tips voor het ombouwen van radiatoren – 5 tips om geld te besparen

Tips voor het ombouwen van radiatoren – 5 tips om geld te besparen

Als u uw bestaande cv-radiatorsysteem wilt ombouwen, moet u gaan voor de radiatorombouw. Om het gemakkelijk en in minder tijd voor elkaar te krijgen, moet u de nodige instructies van de specialisten volgen. U zult zien dat de radiatoren van verschillende typen zijn – sommige hebben de warmwatercilinder en sommige hebben de gekoeldwatercilinder. Afhankelijk van uw behoefte moet u dus het type radiator kiezen.

radiator conversie

De eerste stap is om de behuizing van de radiator te verwijderen, het water af te tappen en de nieuwe radiatorbekleding te installeren . U zult de pakkingen van de radiator, pijpverbindingen en het oppervlak van de radiator moeten vervangen door het nieuwe oppervlak. Nadat u al het bovenstaande hebt gedaan, moet u de pakkingafdichting van de radiator rond het oppervlak van de radiator bevestigen met behulp van de sjorringen van de radiatorpijpen en de afdichting van de radiatorverbinding. Zorg ervoor dat de radiator met behulp van de hydrometer gecentreerd is in het tankgebied. Bevestig vervolgens de massakabel in de elektriciteitsmeter.

Nadat u alle stappen hebt doorlopen, moet u de staat van de radiator controleren. Zorg ervoor dat er geen lekken en scheuren in het oppervlak van uw radiator zijn. Als er lekken zijn, vul dan de leiding en repareer de gebarsten leiding. Reinig de radiateur grondig en plaats deze terug in de tank.

Site bezoeken voor meer info: 123ombouw