Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een bullet journal? De nieuwste rage in journaling en organisatorische activiteiten, bullet journaling (ook wel BuJo genoemd) is een geïndividualiseerd type journaling dat symbolen, categorieën en lijsten gebruikt om persoonlijke verzamelingen (jaarlijkse, maandelijkse, wekelijkse en maandelijkse logboeken) te ordenen en weer te geven. Een 'bullet'-dagboek zou bijvoorbeeld een speciale plaats hebben voor notitieboekjes, notitieblokken, planners, mobiele telefoons en andere digitale items.

Wat is een bullet journal

Bullet journals zijn populair bij zakenmensen en mensen die veel achter hun computer werken. In plaats van korte dagboekaantekeningen te schrijven over actuele gebeurtenissen, gebruikt de schrijver kogels om ideeën en gedachten vast te leggen. Dit tijdschrift is overzichtelijker en minder gefragmenteerd omdat het niet op een enkele notebookpagina is geschreven bullet journal kopen. De opsommingstekens maken het gemakkelijk om items te classificeren, zodat ze kunnen worden opgeslagen en gedeeld. Als een notitieboek of dagboek in chronologische volgorde is gerangschikt, is het bovendien gemakkelijker om belangrijke dagboekaantekeningen te vinden. Bullet journals zijn ook ideaal voor studenten omdat ze ze in staat stellen om lange, complexe sets informatie in hapklare stukjes te breken.

Sommige schrijvers geven er de voorkeur aan om in een spread van één pagina te schrijven, terwijl anderen graag ongeveer 30 pagina's per week schrijven. Ongeacht het aantal pagina's dat wordt gebruikt, blijft het principe van bullet journaling hetzelfde: men moet beknopt, duidelijk en ordelijk schrijven. Er zijn veel gratis schrijfhulpmiddelen online waarmee mensen op deze manier kunnen schrijven. Sommige mensen schrijven liever in een spiraalvormig notitieboekje, maar er zijn ook professioneel ogende, ingebonden notitieboekjes op de markt.

Klik hier: http://mylovelynotebook.nl/