Wat zijn terrazzotegels en waarom worden ze thuis of op kantoor gebruikt?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels en waarom worden ze thuis of op kantoor gebruikt?

Wat zijn terrazzotegels, waarom zien ze er zo onderscheidend uit en hoe kunnen ze elk huis karakter geven? Terrazzo is gemaakt van een op cement gebaseerde harscoating of een betonnen fundering gemengd met kleine splinters van een ander materiaal zoals graniet, keramiek of marmer. Wanneer ze worden gemengd met water (nat of droog), hechten de kleine splinters zich aan elkaar en creëren ze een permanent uiterlijk en een duurzaam oppervlak dat even mooi als duurzaam is. Ze worden vaak gebruikt in douchevloeren in de badkamer, aanrechtbladen in de keuken en in terrastegels om een mooi, uniek en veerkrachtig oppervlak te geven dat de tand des tijds kan doorstaan.

De belangrijkste voordelen van het gebruik van betontegels voor vloeren of andere gebieden waar veel verkeer een factor is, zijn de lange levensduur en sterkte van de afwerking. Met een tegel met een cementbasis en versterkt met voegmiddel dat ook op cementbasis is, heeft u een meer solide, duurzamere afwerking dan de meeste andere tegeloppervlakken kunnen bieden. Dit in combinatie met de duurzaamheid van de tegel zorgt ervoor dat de vloer of een ander gebied langer meegaat dan u misschien verwacht, wat u in de toekomst geld en frustratie zal besparen.

Een ander voordeel van het gebruik van betonnen vloeren is het lage onderhoud van deze tegels terrazzo tegels keramisch. Deze platen zijn zeer zorgvuldig verzegeld en gevoegd, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vuil dat zich ophoopt tussen de voegen of in de hoeken van de tegels, wat de schoonheid en duurzaamheid van de vloer snel zal aantasten. Door de zorgvuldige aandacht voor detail op de voeg tussen de cementtegels worden de voeglijnen nooit gebarsten, gebroken of vervormd en dit betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over scheuren in de voeglijn nadat uw vloer is gelegd. De reden hiervoor is dat de voegleidingen op hun plaats zijn afgedicht en nooit zullen uitzetten of krimpen, ongeacht de temperatuur of vochtigheidsgraad van de kamer of het gebied waarin het is geïnstalleerd.

Meer informatie op: https://www.retrotegels.nl/